Pevný disk Seagate SkyHawk s kapacitou 6TB – recenzia


Aký je životnosť pevného disku Seagate SkyHawk?

Pevný disk Seagate SkyHawk s kapacitou 6TB – recenzia

Úvod

Pevné disky sú dnes neoddeliteľnou súčasťou každého počítača a sú určené na ukladanie dát. Pri výbere pevného disku je dôležité zvážiť niekoľko faktorov, ako je kapacita, rýchlosť, spoľahlivosť a cena. V recenzii sa pozrieme na pevný disk Seagate SkyHawk s kapacitou 6TB, ktorý je určený pre záznam videa a je vhodný pre systémy dohľadu a bezpečnostné kamery.

Vzhľad a dizajn

Pevný disk Seagate SkyHawk s kapacitou 6TB má klasický vzhľad pevných diskov. Na povrchu disku je umiestnený nápis s názvom výrobcu a modelu. Disk má štandardnú veľkosť 3,5 palca a hmotnosť 780 gramov. Je vyrobený z kvalitného materiálu a pôsobí solídne a odolne.

Technické parametre

Pevný disk Seagate SkyHawk s kapacitou 6TB funguje na technológii SATA III s rýchlosťou prenosu dát 6 Gb/s. Disk má rýchlosť otáčok 7200 RPM (otáčky za minútu) a vyrobený je v technológii CMR (Conventional Magnetic Recording), čo zaručuje vyššiu spoľahlivosť a stabilitu pri ukladaní dát.

Disk má veľkú kapacitu a je určený na záznam videa. Je vybavený technológiou ImagePerfect, ktorá zaručuje spoľahlivý záznam videa bez straty kvality. Disk tiež obsahuje technológiu RV Sensors (Rotational Vibration Sensors), ktorá zabezpečuje lepšiu stabilitu a spoľahlivosť pri nahrávaní videa v prostredí s vibráciami.

Výkon a spoľahlivosť

Pevný disk Seagate SkyHawk s kapacitou 6TB dosahuje vysoký výkon a spoľahlivosť. Disk je určený pre systémy dohľadu a bezpečnostné kamery, kde je dôležité, aby záznam videa bol bezchybný a bez straty kvality. Disk je vybavený technológiou ImagePerfect, ktorá zaručuje spoľahlivý záznam videa bez straty kvality.

Disk tiež obsahuje technológiu RV Sensors (Rotational Vibration Sensors), ktorá zabezpečuje lepšiu stabilitu a spoľahlivosť pri nahrávaní videa v prostredí s vibráciami. Táto technológia zaručuje, že disk bude spoľahlivo fungovať aj v náročných podmienkach, čo je veľkou výhodou pre systémy dohľadu a bezpečnostné kamery.

Cena

Cena pevného disku Seagate SkyHawk s kapacitou 6TB je na trhu v porovnaní s konkurenčnými produktmi vyššia. Treba však zohľadniť, že disk je určený pre záznam videa a je vhodný pre systémy dohľadu a bezpečnostné kamery. Vzhľadom na technológie, ktoré disk obsahuje, je cena na úrovni iných produktov s rovnakými technickými parametrami.

Zhrnutie

Pevný disk Seagate SkyHawk s kapacitou 6TB je výbornou voľbou pre systémy dohľadu a bezpečnostné kamery. Disk má vysokú kapacitu, spoľahlivosť a výkon, čo zaručuje spoľahlivý záznam videa bez straty kvality. Disk tiež obsahuje technológiu RV Sensors, ktorá zabezpečuje lepšiu stabilitu a spoľahlivosť pri nahrávaní videa v prostredí s vibráciami.

Porovnanie produktu

Pevný disk Seagate SkyHawk s kapacitou 6TB Pevný disk Western Digital Red s kapacitou 6TB Pevný disk Toshiba N300 s kapacitou 6TB Pevný disk HGST Deskstar NAS s kapacitou 6TB
Kapacita 6TB 6TB 6TB 6TB
Technológia CMR CMR CMR SMR
Rýchlosť otáčok 7200 RPM 5400 RPM 7200 RPM 7200 RPM
Cena €189.99 €174.99 €174.99 €199.99

Z porovnania vyplýva, že pevný disk Seagate SkyHawk s kapacitou 6TB má rovnakú kapacitu a rýchlosť otáčok ako konkurenčné produkty. Disk je vyrobený v technológii CMR, ktorá zaručuje vyššiu spoľahlivosť a stabilitu pri ukladaní dát. Cena produktu je na úrovni konkurenčných produktov, avšak cena sa môže líšiť v závislosti od predajcu.