Ako spraviť screenshot – fotku obrazovky

Potrebujete si odfotiť aktuálnu plochu obrazovky? Prípadne chcete vytvoriť screenshot len jedného okná? Náš návod vám ukáže, ako si screenshot obrazovky, alebo okna jednoducho spraviť.

Ak chcete vytvoriť screenshot celej obrazovky, tak jednoducho stlačte na klávesnici tlačidlo PrtScr (Print Screen), ktoré sa nachádza v hornej rade vedľa tlačidla F12 a nad tlačidlami Insert, Home, Delete. Verím, že ho rýchlo nájdete.

Ak chcete ale vytvoriť screenshot len aktuálne otvoreného okna, tak stlačte spoločne tlačidlá Alt + PrtScr.

Práve sa vám v pamäti počítača spravil screenshot celej obrazovky, alebo aktuálneho okna, podľa toho akú klávesu ste stlačili. Ak chcete screenshot vložiť do emailu, alebo do word dokumentu, tak stačí len stlačiť naraz klávesy Ctrl + V a fotka obrazovky sa vloží do dokumentu.

Ak si chcete fotku obrazovky uložiť, tak si otvoríte program Skicár, ktorý je súčasťou systému Windows. Kliknite na Štart a začnite písať Skicár, následne kliknite na položku Skicár.

Keď sa vám otvorí program skicár, tak len stlačte klávesovú skratku Ctrl + V a vytvorený screenshot sa vám vloží do programu skicár. Teraz kliknite na menu Súbor a potom položku Uložiť a fotku obrazovky si uložte na pevný disk vášho počítača.

Hotovo, práve ste si úspešne vytvorili svoj prvý screenshot – fotku obrazovky.